Prajitura cu gem (de post)

Luni, 26 Noiembrie0 vizualizari

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane

DSCN8525

Ingrediente

400 g gem de prune
2 linguri de apa
2 linguri ulei
220 g faina
2 lingurite rase bicarbonat
2 linguri de rom
O lingurita extract de vanilie
150 g nuci


Mod de preparare

Se freaca gemul cu apa pana se face o crema.
Se adauga uleiul, apoi faina si bicarbonatul cernute bine inainte se incorporeaza cu o paleta. Se adauga aromele dupa gust (vanilia si romul) apoi se presara nucile tocate grosier.
Se toarna compozitia intr-o forma de copt tapetata cu foaie de copt ori unsa cu ulei si apoi presarata cu faina.
Se da la cuptorul incins la 180°C timp de 25-40 minute, se testeaza cu un pai si se scoate din forma sa se raceasca bine.
Se serveste rece sau a adoua zi.



Galerie Foto

DSCN8525 DSCN8492 DSCN8487 DSCN8476 DSCN8475 DSCN8450