Prajitura mascota

Miercuri, 13 Martie0 vizualizari

Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane

DSCN2666

Ingrediente

Pentru blat:
3 oua
4 linguri apa calda
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
200 g faina
3 lingurite rase praf de copt
50 g ciocolata neagra

Pentru crema:
250 g unt
100 g pudra de cacao
4 oua
8 linguri zahar
1 lingura extract de vanilie
1 esenta de rom
Coaja de la o portocala

Glazura:
1 tableta de ciocolata neagra


Mod de preparare

Blat
Se bat spuma galbenusurile cu apa calda. Se adauga treptat 2/3 din zahar si extractul de vanilie si se bat pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se incorporeaza albusurile batute spuma tare impreuna cu restul de zahar, faina cernuta bine impreuna cu praful de copt, apoi se adauga ciocolata neagra rasa.
Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu foaie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade tmp de 30 minute.

Crema
Se freaca untul cu 4 linguri de zahar si cu pudra de cacao.
Separat, se freaca ouale intregi cu restul de zahar, pe aburi, pana devin spumoase si isi dubleaza volumul.
Dupa ce s-au racit, se amesteca cu compozitia de unt, se adauga coaja de portocale si esenta de rom.

Se taie blatul in doua, pe orizontala, se pune crema intre cele doua blaturi si se monteaza prajitura.
Se topeste ciocolata la bain marie impreuna cu untul si se toarna usor peste prajitura ca si glazura.




Galerie Foto

DSCN2666 DSCN2659 DSCN2658 DSCN2636